Як вижити у спеку?

Лікарі радять українцям у спеку вживати "здорові" та обмежити перебування на сонці. Головний дієтолог Міністерства охорони здоров’я України Олег Швець радить українцям їсти у спеку побільше фруктів і овочів, а також рибу і злаки.

"Протягом літніх місяців, безумовно, треба вживати найбільш здорові продукти – овочі, фрукти, продукти зі злаків, рибу", – сказав Олег Швець на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє Інтерфакс. За його словами, влітку під час спеки не варто вживати продукти з високим вмістом жирів, цукру, солі, а також м’ясо.

А от питання вживання рідини у спеку – індивідуальне. Деякі радять вживати 2-2,5 літра рідини у день, проте це питання дискутується. На його думку, перш за все, потрібно вживати воду, чай і каву. "Вживання пива і будь-яких алкогольних напоїв повинно бути обмежене", – додав Швець.

У свою чергу головний дерматолог МОЗ України Олександр Літус зазначив, що шкідлива для організму. "Корисна чи не корисна (засмага)? Безумовно, не корисна. Засмага – це захисний механізм шкіри від негативного впливу ультрафіолетового . Засмага небезпечна особливо зараз, коли сонячна активність набагато вища, ніж вона була у попередні роки", – зазначив він.

Літус підкреслив, що людині досить ультрафіолету, коли вона йде на роботу або з роботи. Крім того, за його словами, діти до трьох років перебувати на сонці не повинні. Він також порадив використовувати сонцезахисні креми, при чому купувати їх у аптеках.

Коментарі: